City golf in Deinze

Home  >>  Berichten  >>  City golf in Deinze

City golf in Deinze

   Berichten   maart 12, 2015

Vanaf 11 maart kan je in Deinze terecht voor een potje City Golf, daarvoor werkt de stad samen met City Golf Events bvba. City Golf is de nieuwe formule om het stadscentrum te verkennen aan de hand van een doe-activiteit. Het concept lijkt eenvoudig, maar toch is het meer dan simpelweg golf spelen in het centrum. City Golf speel je niet op een golfbaan, maar in de binnenstad. In tegenstelling tot de klassieke golfsport speel je niet naar een hole maar naar targets die zich reeds in de binnenstad bevinden, zoals een standbeeld, zitbank, fontein, …

Golfervaring is geen vereiste om een spelletje City Golf te spelen. Bij de start krijg je een korte initiatie en word je begeleid door een golfcoach. Daarna speel je gedurende twee of drie uur een golfballetje naar verschillende targets in het centrum van Deinze. Alle targets zijn ‘must see’ locaties. Het is een originele manier om de stadskernvernieuwing te ontdekken, je kan het gerust zien als een ‘light versie’ van een culturele stadswandeling. Natuurlijk ben je niet verplicht om alle targets na elkaar te spelen, je kan gerust een pauze inlassen en bijvoorbeeld iets eten of drinken op een leuk terras of in een authentieke zaak.

City Golf kan het hele jaar door gespeeld worden, behalve op woensdagvoormiddag (wekelijkse marktdag) en tijdens de kermisperiodes (in 2015 van 7 tot 17 mei en van 22 juli tot en met 2 augustus). Alle golfmateriaal is voorzien, eigen materiaal meebrengen is dus niet nodig. Om het leuk te maken moet je minimum met 4 deelnemers spelen. De persoon met het minst aantal slagen is de winnaar. De formule met 6 targets neemt ongeveer 2 uur in beslag en is in te passen in een dagplanning. De formule met 9 targets neemt ongeveer 3 uur in beslag en is eerder een dagvullende activiteit. De prijzen worden per groep opgemaakt, waarbij er rekening wordt gehouden met minderheden en sociale doelstellingen.

Info:
Dienst toerisme Albert Saveryspand, Emiel Clausplein 4, 9800 Deinze
09 380 46 02
toerisme@deinze.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.