in de buurt

Home  >>  in de buurt

Geniet van de streek van Bruno

Brasserie Bruno ligt in het hartje van Deinze, gekend om zijn prachtige Leiestreek.
Geen wonder dat menig kunstenaar zich in deze streek kon uitleven. Vandaar dat de Leiestreek rijk is aan musea en kunstgalerijen waar vrijwel het hele jaar door tentoonstellingen plaats vinden. Wie meer wil vernemen, kan op affiches, in de pers, op infoborden en verder bij evenementen de nodige informatie vinden

Musea

Toerisme in de  Leiestreek
Telefoon: 00 32 (0)9 381 96 70
E-mailadres: museum@deinze.be
Website: www.museumdeinze.be
Adres: Lucien Matthyslaan 3 – 5
9800 Deinze
Meer info: Openingsuren :
– werkdagen : 14.00 – 17.30 uur ; zaterdag, zondag en feestdagen : 10.00 – 12.00 uur & 14.00 – 17.00 uur.
– Gesloten op maandag, 1 januari, 25 en 26 decemberHet Museum van Deinze en de Leiestreek herbergt een wereldberoemde collectie van de Leieschilders Emile Claus, de gebroeders De Smet, Valeer De Saedeleer, Constant Permeke, Gustave van de Woestijne, George Minne, Albert Servaes. ook de hedendaagse kunstenaars Raoul De Keyser en Roger Raveel zijn hier vertegenwoordigd.
Dit stedelijk museum met regionale erkenning in een modern gebouw belicht tevens het volkskundig, archeologisch en industrieel aspect van Deinze en ommeland.
Museum van Deinze en de Leiestreek
Museum van Deinze en de Leiestreek
Museum Roger Raveel
Telefoon: 00 32 (9) 381 60 00
E-mailadres: rrm@rogerraveelmuseum.be
Website: www.rogerraveelmuseum.be
Adres: Gildestraat 2 – 8
9870 Zulte/Machelen
Meer info: Roger Raveel, de beroemdste zoon van Machelen, heeft ondanks zijn internationale erkenning nooit zijn geboortedorp verlaten. Als blijk van waardering voor zijn artistieke loopbaan kreeg hij een eigen museum. De befaamde architect Stéphane Beel ontwierp een strak, wit, hedendaags gebouw, dat harmonieert met de pittoreske Machelse dorpskern. De collectie van het Raveelmuseum omvat meer dan 300 schilderijen, 2500 tekeningen en een volledige verzameling grafiek. Raveel wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van na de Tweede Wereldoorlog.
Openingsuren :
– op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur
– gesloten op maandag en dinsdag en tussen 23 december en 15 januari
Museum Roger Raveel
Museum Roger Raveel 
Museum Dhondt – Dhaenens
Telefoon: 00 32 (0)9 282 51 23
E-mailadres: info@museumdd.be
Website: www.museumdd.be
Adres: Museumlaan 14
9831 Sint-Martens-Latem/Deurle
Meer info: In de Museumlaan in Deurle heeft het Museum Dhondt-Dhaenens veel topwerken van de 3 Latemse groepen in zijn bezit. Het accent ligt echter op hedendaagse kunst met tal van tijdelijke tentoonstellingen. In de tuin is het werk van Wahnsinn van Kris Martin de blikvanger.
Openingsuren :
– op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 17 uur ;
– op zater-, zon- en feestdagen van 11 tot 17 uur.
Gesloten op maandag.
Museum Dhondt-Dhaenens
Museum Dhondt-Dhaenens 
Gemeentelijk Museum Gust De Smet
Telefoon: 00 32 (0)9 282 77 42
Adres: Gustaaf De Smetlaan 1
9831 Sint-Martens-Latem/Deurle
Meer info: Het museum is momenteel gesloten voor renovatie. Het vroegere woonhuis en atelier van Gust De Smet zal vermoedelijk heropend worden in april 2015.
Deze kunstenaar is een van de grote Vlaamse expressionisten. Hij leefde en werkte tussen 1880 en 1940. Het huis werd bij testament door mevrouw De Smet aan de gemeente Deurle overgemaakt in 1948, volgens de uitdrukkelijke wens van haar echtgenoot. U ziet nog het interieur zoals De Smet het had ingericht : boven o.a. in het vroegere atelier, is een uitgebreide collectie van zijn werken te bezichtigen. Aan de wanden hangt een selectie van honderd werken, voornamelijk kleine doeken en tekeningen die bij de dood van de schilder in het atelier achterbleven.
Gemeentelijk museum Gevaert-Minne
Telefoon: 00 32 (0)9 281 17 00
E-mailadres: cultuur.onthaal@sint-martens-latem.be
Website: www.sint-martens-latem.be
Prijs: gratis toegang
Adres: Kapitteldreef 45
9830 Sint-Martens-Latem
Meer info: Het nieuw gerenoveerd museum is de vroegere woning van schilder Edgar Gevaert. Het is prachtig gelegen in een bosrijk domein van drie hectare. De huidige collectie vertelt het verhaal van de grote klassieke periode van het Leiedorp Latem en omvat werken van de vroege verkenners (Xavier De Cock), de eerste Latemse groep (Valerius De Saedeleer, George Minne, Albijn Van den Abeele, Gustave van de Woestyne), de tussenfiguur Albert Servaes en de tweede Latemse groep (Leon en Gust De Smet, Constant Permeke, Maurice Sijs, Frits Van den Berghe). Meesterwerken van het symbolisme, impressionisme en expressionisme leggen getuigenis af van het hoogtij van Sint-Martens-Latem als kunstenaarsdorp.